Historie
Historie2
Historie3
Historie4
Historie5
Historie6

Het sportieve succes.

Trainer Har Peulen komt en neemt KSV maar liefst vijf competities lang onder zijn hoede, Sociaal en sportief smeedt Peulen een eenheid die vijf keer op rij nacompetitie speelt maar elke keer nét niet het zo gewenste resultaat haalt, Toch begint zesdeklasser KSV Horn opnieuw mee te tellen, De supporters komen weer kijken en de club mag zich weer eens laten zien in de regio.Ook in financieel opzicht heeft KSV geen reden tot klagen. Spelers die elders gingen voetballen komen terug, Het bestuur heeft de zaken op een rijtje staan. Aan de belangrijkste voorwaarde voor een goed functionerende vereniging is voldaan:er is rust in de tent. De rest, zo leert de ervaring, komt dan vanzelf.


Peulen wordt opgevolgd door Ed Theunissen uit Vlodrop. Theunissen doet het in zijn eerste seizoen ogenschijnlijk goed. KSV draait mee in de top van de zesde klasse maar in het voorjaar van 2000 ziet het bestuur de bui weer hangen, Koste wat het kost wil het een kampioenschap veilig stellen. Het ontslaan van Theunissen en stelt Eric Schroyen uit Nederweert als diens opvolgen aan. Het bestuur hoopt op een schokeffect dat zo te zien echter uitblijft want op 14 mei lijdt KSV in Nieuwstadt tegen FC Ria een 2-1 nederlaag. KSV staat stijf van de zenuwen, verliest en OVCS gaat met de eer strijken en promoveert naar de vijfde klasse, Einde verhaal? Nee. KSV heeft niet één maar een heel peloton engelen op de lat zitten. De club krijgt nog een allerlaatste kans door de fusie van Victoria waardoor een extra plaatsje vrij komt in de vijfde klasse. In Baarlo treedt KSV op donderdag 18 mei aan tegen DIS uit Oirlo. De Brabanders worden met 6-0 aan de kant geschoven en KSV stormt alsnog juichend de vijfde klasse binnen.”We hebben eindelijk de pechvogel van zijn stokje geschoten,”heet het na deze slopende weken veelbetekenend.


75 jaar jubileum

Voorzitter Har Bindels, letterlijk en figuurlijk machtig in woord en gebaar, stapt dezer dagen als een pauw zo trots rond.”We hebben het met z’n allen toch maar mooi geflikt,”dondert het uit Bindels mond. Hij gaat er in het jubileumjaar, na acht jaar voorzitter te zijn geweest, een punt achter zitten, Wel is hij van plan achter de schermen actief te blijven. Durf tegenover Bindels het woord fusie niet uit te spreken, want hij jaagt je de Beegderweg op. KSV kan alleen KSV blijven als ze een zelfstandige koers blijft varen, “Het is een hechte club waar mensen zich thuisvoelen.”Desondanks plaatst Bindels een kanttekening. “Komen er signalen dat het niet meer re²eel is om met een smalle organisatie en een beperkt kader verder te gaan dan is het iets anders. Hetzelfde geldt als er een terugloop bij de senioren valt waar te nemen. Dan zullen de leden moeten meebeslissen waar de grens ligt tussen zelfstandig blijven en denken aan samenwerking met zustervereniging. Maar van dit alles is nu gelukkig beslist geen sprake.


De stelligheid waarmee hij deze laatste woorden uitspreekt laat geen ruimte voor enige twijfel. “Ik zie het toch gebeuren? Jongens die 15 jaar geleden jeugdleider waren, komen nu weer terug. De vereniging bindt mensen, het is een club die je nooit meer loslaat. En kijk eens naar onze schitterende accommodatie, ik mag wel zeggen de mooiste van Midden-Limburg die in stand wordt gehouden door een hardwerkende club vrijwilligers. Dat is door de jaren heen eigenlijk ook de moraal van het KSV-verhaal geweest. Er waren namelijk áltijd mensen die de draad weer oppikten als het bergaf dreigde te gaan. Lieden die de mouwen opstroopten en tegen elkaar zeiden “Kom op, we gáán ervoor’.


Dit was altijd de kracht van deze club. En de sponsorcommissie doet goede zaken. De velden liggen er schitterend bij. Bij de jeugd zie ik jongens rondlopen….dat zijn pas talentjes die kunnen uitgroeien tot prachtige voetballers. De Katholieke Sportvereniging Horn heeft een eigen smoel, is herkenbaar. Ze mag zich laten zien, Je moet het namelijk niet alleen sportief bekijken. We hebben met z’n allen toch maar iets moois tot stand gebracht in Horn,”oordeelt Har Bindels.”We zullen er wel voor moeten waken om de elftallen goed bezet te houden. Vroeger hadden we 48 spelers voor vier elftallen, nu heben we er ook 48 maar kunnen we nauwelijks drie teams op de been brengen.Dat is de prijs die we moeten betalen voor de 24-uurseconomie. Mensen moeten op zondag werken en dan is de keuze gauw gemaakt. Gemiddeld zijn zo’n acht spelers ’s zondags niet van de partij. Dat is spijt voor KSV. Ach, deze club heeft ergere dingen meegemaakt. Maar altijd is de vereniging uit het dal geklommen. Altijd! Want Hornia, dat gaat nooit verloren.