Historie
Historie2
Historie3
Historie4
Historie5
Historie6

Na de oorlog


Linker foto: Het tweede team van KSV in het seizoen 1946/47.

Staand v.l.n.r. Ger Bremmers, Paul Caris, Mich Colbers, Frits Beulen, Joep Caris, Willem Rycks, Broer Seems en Bèr Hamans. Zittend v.l.n.r. Piet Schreurs,Louis Claessen, Bèr Barten, Kees Tuyp, Sjra Beulen en Tjeu Schreurs.


                                                                                                            Rechter foto: Kampioensfoto uit 1948.


De na-oorlogse jaren waren voor de voetbalclub moeilijke jaren. Maar het bestuur was inventief. Secretaris Hamans reisde stad en land af om shirts, schoenen en ballen los te weken en langzaam begon in Horn het leren monster weer te rollen. Tong ving hij herhaaldelijk bot, zo blijkt uit een brief van de Haagsche voetbalvereniging ADO (Alles Door Oefening). Secretaris N. de Doelder van ADO antwoordt op 26 september 1945 op het verzoek van Hamans om materialen beschikbaar te stellen als volgt: “Onze velden en kleedgelegenheden zijn weliswaar intact gebleven maar voor onze vijftien elftallen hebben wij slechts nog enkele ballen beschikbaar terwijl de helft van onze spelers hun schoenen van de andere moet lenen. Nogmaals, liever, veel liever hadden wij u geholpen maar werkelijk: wij hebben niet meer,” schrijft De Doelder aan KSV Horn.


Op 20 oktober 1945 werd weer een mijlpaal geslagen in de geschiedenis van KSV Horn toen burgemeester L. Kirkels het nieuwe kleedlokaal opende. Ook voetballend ging het bergopwaarts want in het seizoen 1946-1947 noteerde het bestuur twee kampioenschappen. Het was een bloedhete zomerdag in Linne waar Horn 1 de beslissingswedstrijd tegen Vlodrop met 3-2 won. Ton Beulen werd matchwinnaar. Vervolgens promoveerde Horn naar de vierde klasse van de KNVB.

Het waren vruchtbare jaren voor het Horner voetbal want ook het tweede team promoveerde dankzij een 2-0 overwinning op Maasbracht. Een jaar later kleurde Horn opnieuw rood-wit toen het eerste in en tegen Heel kampioen werd door een beslissende treffer van Frits Beulen. Een opmerkelijk feit in de clubhistorie is dat men in die jaren erg krap bij kas zat. Zo kampte KSV met een nijpend tekort aan wisseltruis en dit probleem wilde het bestuur oplossen door stoffen bloemzakjes aan te schaffen, te knippen en tot shirts te verwerken. Erg origineel, maar zover is het nooit gekomen.